סלובי יונגרייז וולף, "להפוך ילד טוב למעולה", יתד נאמן, 5 בנובמבר, 2014.
ילדים הם ספוג. הם סופגים כל פעולה, כל שיחה וכל מילה המוחלפת בין ההורים. אפילו הפעוט הצעיר ביותר ייקח את הטלפון של ההורים ויחקה את האינטרקציות שראה ושמע. אנחנו, ההורים, מהווים את המודל היעיל ביותר לחיקוי של ילדינו. טוב יותר מכל שיחה על כנות יהיה לראות את ההורה דובר אמת באשר לגילאי ילדיו בעת תשלום על כרטיס כניסה לאטרקציה בחול המועד. בעבור ילד, חזק הרבה יותר מכל שיחה על חסד יהיה לראות את האופן שבו הוריו עוזרים זה לזה ומסייעים לזולת. אם ברצוננו שילדינו יתחברו למילות התפילה וינצרו אותן בליבם, ודאי שאין די בלומר "ששש!" ולהצביע על הדף. ילדינו צריכים להתבונן בנו מתייחסים לתפילה ברצינות ולא נותנים להסחות דעת להפריע לנו, ומראים להם שאנו באמת מאמינים בכוחה של התפילה. בתינו הם הכיתות העוצמתיות ביותר... בהיותנו הורים לילדינו, אנו למעשה הורים לעצמנו. אנו מחויבים לבחון את האופן שבו אנו מדברים, מתלבשים, מתקשרים עם הזולת, משוחחים בשולחן השבת שלנו, חוגגים חגים ומתמודדים עם אתגרים יום יומיים. אפילו האופן שבו אנו קמים בבוקר והולכים לישון בלילה הופך לשיעובר עבור ילדינו.
הרב אהרן ליכטנשטיין, "על חינוך ילדים", מתוך שיחה בישיבת הר עציון, ט"ו בתמוז תשס"ז
לחינוך במובן הרחב ישנו פן שני, השייך יותר לקשרים ויחסים. מדובר בפיתוח מה שיוונים כינו פאידיאה (paideia), ההפקה מתוך אישיותו של הילד את המיטב שיש בה כבר; יתרה מכך, משמעות הדבר אינה רק פיתוח כוחות, אלא דווקא גישות, יחסים, מחויבויות, ומעורבות... אין זמן מוקדם מדי להתחיל להיות הורה מעורב... תפקידך הוא להיות ההורה האנושי, שעוסק בהורות במחויבות עמוקה, הנובעת מעומק אהבתו: אהבת הילד, אהבת המשפחה ואהבת ה׳.
הרב שמשון רפאל הירש, "שיחות חינוך א" בJudaism Eternal, מעריכה ותרגום לאנגלית ד"ר גרונפלד (לונדון, 1956), 224,231.
אֵם משמעה אמא בלשון הקודש. אך המילה "אם" יכולה להתפרש גם בתור "אִם", מלשון תנאי. האם היא התנאי החיוני והראשוני לקיומו הפיזי והרוחני של הילד... שהרי מעת ש"ישא האומן את היונק", מרגע שהאחות נושאת את התינוק [מבטן אימו], מתחיל עניין גידול הילד.
ד"ר מרה בנג'מין, "על מחנכים, רבנים ואימהות" בתוך Mothers in the Jewish Cultural Imagination עורכות ג'יין ל. קרנק, מרג'ורי לרמן וסימון ג' ברונר (ליברפול: Liverpool University Press,, 2017), 371.
...דמו בנפשכם שגופם, פעולתיהם ותנועותיהם של ההורים הם למעשה התורה שילדיהם סופגים. דמות ההורה – זה העוסק במטלות הרגילות והיום יומיות של טיפול ואחריות, הידוע באופן היסטורי אם כי לא מוכרח כ"האמא" – מוחלפת באופן מסויים בתלמיד חכם, "ספר התורה החי", המגלם את התורה שאותה הילד לומד לקרוא. אך אין ההוראה של ההורה מוחלפת על ידי תורת תלמיד החכם, אלא היא בה בעת עצם התורה וגם היסוד שעליו נבנית כל למידה בהמשך.
רבקה בת מאיר, מינקת רבקה, Frauke von Rhoden ed. (Philadelphia: Jewish Publication Society, 2008), 179-182.
...על כל אישה לוודא כי היא עצמה מחנכת את בתה למעשים טובים.. אנו גם לומדים על רבקה אימנו כי אליעזר ראה בה מעשים טובים שלא ראה בשאר הנערות. הוא הודה לה׳ יתברך ושיבח אותו על כך שהוביל אותו בדרך הנכונה, ושלח לו שידוך טוב, נערה בעלת סגולותיו של אברהם אבינו כגון צדקה והכנסת אורחים... ניתן ללמוד מכאן כיצד יש לחנך בת... אישה שזכתה לגדל את ילדיה בביתה לחיי תורה, למעשים טובים ולהתנהגות ראויה, ורוצה לקיים את מחויבותיה לקדוש ברוך הוא ולבני אדם, לאישה כזו נחוצה יראת ה׳ ותבונה.